lauantai 2. maaliskuuta 2013

How do I do it....

Päätin näin lauantai-aamun kunniaksi tehdä teille kertomuksen kuinka tein kynteeni geelipidennyksen muoteilla. Yritän kuvata tapahtuman sanoilla ja kuvilla. 

Tässä siis nimettömän kynsi, josta poksahti eilen geelit irti kokonaan joten siihen oli tehtävä pidennys. Pinta oli hieman rosoinen ja epätasainen joten viila käteen ja toimeksi! Viilaan luonnonkynttä vain ja ainoastaan isogrittisillä viiloilla eli pehmeillä viiloilla. Desinfioin ensin kynnen ja sitten työnsin kynsinauhat varovasti taaksepäin. 


 Sitten viilalla kevysti kävin kynnen läpi. Tämä Kanun viila on gritiltään 240/240.



 Viimeistelin bufferilla, harjasin pölyt pois ja vielä pyyhkäisin cleanserilla.



Putsauksen jälkeen Mosaic:n freshner sekä primer ja uunitus 2min.


Pohja-aineiden jälkeen olikin vuorossa geelimuotin laitto. Tämä geelimuotti on Cesar Secrets:n ja on nimeltään perhosmuotti, nimensä saanut tuosta perhosen muodosta:). Youtube:sta löytyy hyviä videoita siitä kuinka tuo muotti tulee laittaa, käy ihmeessä katsomassa! Tässä kuvassa muotti käännetty ja laitan juuri sitä pientä palaa vahvistamaan muottia.



Nyt siis muotti ja alusgeelin vuoro, jonka laitoin vain tuolle omalle kynnelle ja kynsi sitten uuniin. Itse pidennyksen tulen rakentamaan Mosaic:n Elastics-sarjan geelillä jolla tykkään tehdä pituuksia.



Tässä muotti johon olen laittanut geelin suunnilleen muotoonsa. Laitan siihen oman kynnen rajapintaan ensin kasan geeliä jota lähden siveltimellä sitten vetelemään suuntaan ja toiseen jotta se olisi halutussa muodossa. Lisään samaa geeliä myös omalle kynnelle kevyesti. Cleanserissä putsatulla siveltimellä vielä vedän geelin rajat puhtaiksi muotin pinnalla. Kynsi näyttää tältä ennen uuniin menoa ja siinä voipi vielä korjata muotoa jos haluaa:



ja uuniin!



Uunituksen jälkeen pyyhin tahman kynnen pinnalta pois, poistan tarran ja alan viilaamaan muotoa jos siinä on jotain korjattavaa ja tasoitan reunat.  Hyvä viila tähän hommaan on 150/150 grit tai 180/180 grit, sillä ei tarvitse kuitenkaan kynttä rouhia, vain vähän tasoittaa. Alla näet vielä tarkemmin tuota perhosmuottia miltä se näyttää kun olen ottanut sen kynnestä pois. Kynnen pinnan hion vielä bufferilla.



Ja tattadaa, tässä kynsi valmis ottamaan vastaan koristelut sekä loput rakenteet.



Ja tässä vielä valmis kynsi, eli tuo nimetön. Laitoin siihen timskun ja muutaman microhelmet koristamaan kynttä. Laitoin myös valkoista verkkopitsiä mutta valitettavasti se ei juuri tässä kuvassa näy ollenkaan.



Tässä siis minun tyylini laittaa geelipidennys. Nyt vielä muutamat kynnet tehtävä ettei ole eriparia, ehkä sitten huomenna:) Nyt leffaa lasten kanssa!

3 kommenttia:

Katariina kirjoitti...

Hyvä postaus! Hei onko jotain kriteereitä millainen rakennusgeelin pitäisi olla? käytän Cesarsin millenium geeliä, niin mitenhän se sopisi kyseiseen hommaan

Red Angel kirjoitti...

Moi Katariina,

Cesar Millenium geeli käy oikein hyvin, on ainakin tarpeeksi jämäkkää tavaraa :) Kriteerinä ainakin itse pidän sitä, ettei heti lähde juoksemaan se geeli karkuun vaan pysyy siinä muotin päällä. Kiva kun koit hyväksi tuon postauksen, toivoinkin että joku siitä saisi vähän apuja :)

Katariina kirjoitti...

Okei no hyvä sitten ettei tarvi erikseen uutta geeliä ostaa. Kiitos jälleen avusta :)